Wool Garments©

Het Merinosschaap is een van de bekendste schapenrassen in de wereld. Het is het meest voorkomende schapenras ter wereld en wordt geprezen voor de kwaliteit van de wol.

Er zijn zowel vlees- als wolmerino's. Het schaap is het bekendst om zijn wol. Dankzij de vele huidplooien produceert één schaap wel vijf kilo wol per jaar. De wolmerino blinkt niet alleen uit in de hoge wolproductie, maar ook in de bijzondere kwaliteit van die wol. Per vierkante centimeter groeien bij een Merino tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld ander schaap. De wol heeft een zeer fijne structuur en is daarom zeer geschikt voor tal van toepassingen, maar het is ook erg bruikbaar voor kleding, omdat de stof niet kriebelt.

Onze Wool Garments worden op authentieke wijze geproduceerd in Zuid Spanje. De oude, typisch Spaanse en zeer eenvoudige fabriek staat daar waar ook de schaapjes lopen. De franjes van vooral de grote (reis) dekens worden nog met de hand gemaakt. Na productie worden alle kleden gewassen en in de Spaanse zon gedroogd!

Onze Wool Garments©  worden geproduceerd onder eigen label!

Garments

Garments is een verzamelnaam voor kledingstukken. Ons assortiment Wool Garments© wordt gekenmerkt door omslagdoeken en poncho’s. Maar ook hebben wij een groot assortiment dekens, stropdassen en sjaals. Meerder kledingstukken zijn in ontwerp.